Welkom in onze
familiebakkerij

Derde generatie bakkers

Op 26 juni 1981 begonnen Dirk en Hilde Coppens hun bakkerij in Negenmanneke. Dirk is gediplomeerd bakker en liep stage in een Brusselse topzaak. Niet toevallig werd hij bakker, want zijn vader – en heel wat familieleden – hebben een echt bakkers-DNA.

Frans, de vader van Dirk, had lang geleden een broodronde in Sint-Pieters-Leeuw en omstreken. Alles gebeurde met de benenwagen, een voorloper van de hedendaagse fietskoeriers.

Frans had zeven kinderen. Ze hielden van feesten en waren overal snel bij. En ook het maken van lekker brood en gebak hadden ze in een mum van tijd onder de knie.

Sinds een tiental jaren werkt Dirk samen met zijn drie kinderen. Dorien beheert de winkel, Bart bakt broden en pistolets, en Stijn is gespecialiseerd in patisserie en speciale broden. Stilaan nemen ze de fakkel over. Ze zorgen ervoor dat je broodje in het Negenmanneke nog tientallen jaren warm gebakken zal zijn.

Elke ochtend om 2 uur staat bakker Bart op om naar de nabijgelegen boerderij van boerin Christiane een kan verse melk van de koe te halen. Daarmee houdt Bakkerij Dirk Coppens de keten kort.

We hebben ook een eigen bloemsilo, werken samen met andere lokale leveranciers en gebruiken eerlijke en kwaliteitsvolle grondstoffen – onder meer uiterst lekkere boter – van betrouwbare leveranciers. Onze melkkan staat symbool voor die duurzame aanpak.

Tip

Het bakkersvak is een geweldig beroep. Daarom nodigen we geregeld schoolkinderen uit om met hun klas een kijkje te komen nemen in ons atelier. Resultaat: ze willen allemaal bakker worden!

Driekoningen:
Tijd voor taart
(met een boon)

Het is vandaag Driekoningen. Vanuit de christelijke geschiedenis wordt op 6 januari herdacht hoe de Wijzen uit het Oosten op die dag een ster aan de hemel volgden tot bij de pasgeboren Jezus. Maar Driekoningen is ook de dag waarop je samen een taart eet waar een boon in verstopt zit. Ook bakkerij Coppens uit de wijk Negenmanneke in Sint-Pieters-Leeuw zorgt elk jaar voor versgebakken driekoningstaarten.